دکتر میترا بهمن پور / دانستنی های درمانی / آشنایی با دلایل و راهکارهای درمان بی میلی جنسی در خانم ها
۱۱ دقیقه

آشنایی با دلایل و راهکارهای درمان بی میلی جنسی در خانم ها

آنچه می خوانید...

رابطه جنسی سالم و لذت بخش یکی از مقدمات و ملزومات پیدایش شور و عشق در زندگی است. اما همواره مشکلاتی وجود دارد که می تواند رابطه زناشویی را تهدید کند. عمده ترین عامل  تهدید کننده زندگی زناشویی بی میلی جنسی زوجین است. دلایل مختلفی برای این حالت وجود دارد. ابتدا باید دلیل این عارضه تشخیص داده شود تا بتوان درمان مناسب را انتخاب کرد. برخی بانوان بعد از بارداری با کاهش میلی جنسی مواجه می شوند. این امر می تواند ناشی از افسردگی پس از زایمان باشد. درمان بی میلی جنسی در خانم ها می تواند تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت زندگی داشته باشد. اهمیت این موضوع سبب شد که ما در به منظور آشنایی با دلایل و راهکارهای درمان بی میلی جنسی در خانم ها به بررسی این امر بپردازیم.

اهمیت توجه به میل جنسی خانم ها در رابطه زناشویی

بی میلی جنسی یکی از مواردی است که بنا به هر دلیلی می تواند ایجاد شود. قطعا تا به حال شنیده اید که مشکل زودانزالی در آقایان یا اختلال در نعوظ به دلیل ایجاد مشکلات در رابطه زناشویی، سبب فروپاشی بنیان خانواده ها می شود. بی میلی جنسی بانوان نیز به همین اندازه می تواند دردسرساز باشد. بررسی های علمی نشان داده اند که حدود یک سوم بانوان با کاهش شدید میل جنسی مواجه هستند. این موضوع از این نظر حائز اهمیت است که سلامت جسمی و روانی بانوان را تحت تاثیر قرار می دهد.

در اغلب موارد، مشکلات و اختلالات وابسته به میل جنسی حالتی ترکیبی دارند. یعنی ریشه اصلی آنها در روان و فیزیولوژی بیمار وجود دارد. از این رو، استفاده از دارو برای درمان بی میلی جنسی در خانم ها تنها راه حل این مشکل نیست. توصیه می شود بر ای درمان این عارضه از مشاوره متخصصین روانشناس و روانپزشک فعال در حوزه سکس تراپی کمک گرفت. زیرا، ابتدا باید این مشکل ریشه یابی شود. در برخی موارد ممکن است مشکل عاطفی حل نشده ای بین زوجین بای مانده باشد. این کدورت قدیمی که ممکن است به فراموشی سپرده شده باشد، می تواند لذت رابطه زناشویی گرم را از آنان بگیرد. از این رو، بررسی و تحلیل دقیق این عارضه برای استفاده از روش های درمانی مناسب، ضروری است.

انواع بی میلی جنسی در خانم ها

با توجه به دلایل بروز این عارضه، حالات مختلفی برای بی میلی وجود دارد. در ادامه به بررسی دسته های مختلف بی میلی جنسی بانوان می پردازیم:

  • بی میلی دائمی: در اغلب افراد، این عارضه به محض ورود به دوران بلوغ فعال می شود.
  • بی میلی اکتسابی: در این دسته از افراد، ابتدا فعالیت جنسی کاملا طبیعی و نرمال است. اما پس از دوره ای کوتاه یا بلند اختلال جنسی بروز می یابد.
  • بی میلی فراگیر: در این دسته از افراد، تحریک جنسی در هیچ حالت و با هیچ شریک جنسی رخ نمی دهد.
  • بی میلی موقعیتی: این نوع بی میلی، در حقیقت ناشی از قرار گرفتن فرد در پوزیشن های جنسی خاص، یا با برخی افراد است. این دسته افراد در سایر حالات، تحریک پذیری طبیعی دارند.

علاوه بر این حالت، بی میلی جنسی در بانوان دارای شدت های متفاوت است. به عبارت دیگر، این عارضه از نظر شدت به سه دسته مختلف تقسیم می شود:

  • خفیف: فرد نشانه های بسیار کمی از بی میلی را در هر یک از حالات فوق نشان می دهد. به همین دلیل، درمان بی میلی جنسی در خانم های این دسته بسیار آسانتر و در دوره ای کوتاه تر اتفاق می افتد.
  • متوسط: شدت بی میلی در این دسته افراد بیشتر است.
  • شدید: بی میلی جنسی این دسته از افراد به حدی بالاست که همه فعالیت های زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. این افراد معمولا در هیچ حالتی، لذت جنسی را تجربه نمی کنند. در نتیجه، این افراد از مشکلات روانی نیز در رنج خواهند بود.
علت بی میلی جنسی در زنان
عوامل روحی و روانی تاثیر گذار در میل جنسی خانم ها

عوامل اصلی بروز بی میلی جنسی در بانوان

برای اینکه بتوان عملکردی موفق در درمان بی میلی جنسی در خانم ها داشته باشیم، باید شناختی جامع از دلایل اصلی بروز این عارضه داشته باشیم. مهمترین دلایل بی میلی جنسی زنان عبارتند از:

مشکلات جنسی آقایان

در برخی موارد، وجود اختلالات در انزال و نعوظ آقایان می توان همسر او را نسبت به رابطه جنسی سرد و بی میل کند. زیرا افراد مبتلا به این عارضه نمی توانند همسر خود را به خوبی ارضا کنند. در نتیجه، به مرور به دلیل عدم تجربه ارگاسم، میل جنسی بانوان کاهش می باد. در این مورد، باید ابتدا مشکلات جنسی آقایان برطرف شود تا بتوانیم گرما را به رابطه جنسی برگردانیم.

فقدان رابطه صمیمی بین زوجین

یکی دیگر از دلایل اصلی که اغلب زوجین، آن را عامل بی میلی و سردی رابطه خود می دانند، فقدان رابطه صمیمی است. این زوجین، شناخت کافی از نقاط حساس همسر خود ندارند. بعلاوه شناخت کافی از بدن و فیزیولوژی خود ندارند. در بیشتر موارد نیز، ر هنگام برقراری رابطه از ارتباط چشمی و کلامی با همسر خود خودداری می کنند. نکته مهمی که باید قبل از هر رابطه بدانید این است که زنان دیرتر از مردان به ارگاسم می رسند. عدم آگاهی کافی سبب می شود، آقایان پس از انزال، توجهی به ارگاسم همسر خود نداشته باشند. این امر به مرور زمان زن را نسبت به همسر خود بی میل می کند.

تصور نادرست از شرایط بدنی

بعضی از بانوان به دلیل وجود مشکلات در اعتماد به نفس در مورد اندام و ظاهر خود تصورات نادرست دارند. آنها خود را چاق تر و زشت تر از آنچه که هستند، تصور می کنند. از این رو، علاقه کمتری به برهنگی و برقراری رابطه جنسی نشان می دهد. این امر نیز در کاهش میل جنسی بانوان سهم بسزایی دارد.

ابتلا به برخی بیماری های روانی

بانوان بنا به دلایل مختلف ممکن است به بیماری های روانی مانند افسردگی، اضطراب، و ترس مبتلا شوند. برخی دیگر از بانوان نیز سابقه آزار و اذیت جنسی دارند. اغلب اوقات، ترس و اضطراب روانی این افراد مانع از برقراری رابطه جنسی می شود. همین امر نیز در طولانی مدت، زمینه بی میلی جنسی را در فرد ایجاد می کند.

تصورات اشتباه و منفی در مورد رابطه جنسی

در کشورهای سنتی و مسلمان، باورهای سنتی و تربیتی سبب ایجاد مشکلاتی بر سر راه لذت جنسی شده است. غالبا، مادران به دخترانشان توصیه می کنند هرگز در مورد نیاز جنسی با شوهر خود صحبت نکنند. هیچ نوع اظهار علاقه در مورد برقراری رابطه نداشته باشند. هیچگاه پیش قدم نباشید. رفتار تحریک کننده در حین رابطه نداشته باشند. شاید این باورها صد سال پیش می توانست کانون خانواده را همچنان گرم نگه دارد. اما امروزه، به دلیل افزایش آگاهی عمومی، سطح توقع زنان و مردان از رابطه جنسی و کیفیت آن بالاتر رفته است. در نتیجه، اگر فردی در خانه و با همسر خود این لذات را تجربه نکند، کم کم نسب به او سرد و بی میل می شود. از این رو، متخصصین سکس تراپی توصیه می کنند برای درمان بی میلی جنسی در خانم ها باید زوجین در حین برقراری رابطه جنسی هیچ نوع حریم وشرمی نداشته باشند. زیرا لذتی که همسر شما در حین رابطه تجربه می کند به شما منتقل خواهد شد. و تاثیر مطلوب آن در زندگی قابل مشاهده است.

بیماری های موثر در بی میلی جنسی خانم ها

در برخی موارد ممکن است دلیل اصلی بروز این عارضه اختلالات روانی نباشد. بلکه فرد در اثر ابتلا به برخی بیماری های فیزیولوژیکی وهورمونی با این اختلال مواجه شوند. در نتیجه، گام اساسی برای درمان بی میل جنسی در خانم ها، بررسی سابقه سلامتی و ژنتیکی بیمار و انجام آزمایشات تشخیصی است.

بیماری های عروقی

برخی بیماری های ایجاد شده در عروق بدن، به صورت مشکلات جنسی نمود می یابند. این بیماریها منجر به باریک شدن رگ ها می شوند. در نتیجه خونرسانی به آلت تناسلی به کندی انجام می شود. دلیل اختلال در تحریک، انزال یا نعوظ نیز همین مورد است.

دیابت

ابتلا به بیماری دیابت می تواند سبب ایجاد اختلالات عصبی و همچنین آسیب ها و مشکلات وریدی شود. در اغلب افراد مبتلا به این بیماری، با کاهش میل جنسی مواجه هستیم. البته کنترل میزان قند خون، کنترل کلسترول و فشار خون می تواند در درمان اختلالات جنسی در خانم های مبتلا به دیابت بسیار موثر باشد.

یائسگی

غالبا بانوان با نزدیک شدن به دوران یائسگی، تغییرات هورمونی را تجربه می کنند. در این سنین، میزان ترشح هورمون استروژن در بانوان بسیار کاهش می یابد. در نتیجه، واژن بسیار خشک شده، و آمیزش دردناک تر خواهد بود. بعلاوه، به دلیل اینکه در این سنین، فعالیت تخمدان ها بسیار کمتر می شود، میزان ترشح هورمون تستوسترون نیز کاهش خواهد یافت. کاهش میزان ترشح این هورمون، منجر به کاهش میل جنسی می شود. از این رو، تنظیم و کنترل سطح تستوسترون و استروژن می تواند در درمان بی میلی جنسی در خانم ها بسیار موثر باشد.

مصرف برخی داروها

تاثیر جانبی و عوارض برخی داروها نظیر داروهای ضد افسردگی، ضد بارداری و هم جنین داروهای فشار خون سبب کاهش شدید میل جنسی می شود. در نتیجه، اگر پزشک تشخیص دهد که دلیل اصلی بی میلی جنسی مصرف این داروها است، ابدی داروی مصرفی را تغییر داده یا مکملی برای افزایش میل جنسی بیماران تجویز کند.

بیماری ام اس

این بیماری نوع بیماری خود ایمنی است. در نتیجه ابتلا به این بیماری، سیستم عصبی فرد شدیدا آسیب می بیند. به دلیل رابطه مستقیم بین عملکرد مناسب سیستم عصبی و افزایش لذت در رابطه جنسی، این بیماری منجر به بی میلی در بانوان و ایجاد مشکلات جنسی می شود. سایر بیماری هایی که سیستم عصبی بیمار درگیر است ( مانند بیماری پارکینسون) نیز می تواند تاثیر منفی بر میل جنسی بیمار داشته باشند.

اختلالات تیروئیدی

غده تیروئید، سوخت ساز و عایت های بدن را کنترل می کند. از این رو، سلامت این غده، نقشی موثر در ارتقای کیفیت زندگی فرد دارد. تناسب اندام و افزایش کیفیت رابطه جنسی عمده ترین نقش و وظیفه غده تیروئید است. در نتیجه در بررسی های مقدماتی برای درمان بی میلی جنسی در خانم ها، آزمایشات مختلف برای بررسی عملکرد غده تیروئید انجام می شود.

عدم داشتن اعتماد به نفس کافی نسبت به اندام خود

خیلی از بانوان از ظاهر اندام تناسلی خود رضایت ندارند و یا اینکه با افزایش سن و داشتن زایمان های متعدد ظاهر واژن آنها به مانند روزهای جوانی نیست که التبه روش هایی همچون لابیاپلاستی و اقدامات بسیاری جهت جوانسازی واژن می تواند به کمک این مشکلات بیاید.

درمان سرد مزاجی زنان

علائم بی میلی جنسی خانم ها

پس از آشنایی با علل و بیماری های کاهش دهنده میل جنسی، برای انتخاب شیوه مناسب برای درمان بی میلی جنسی در خانم ها باید آگاهی کافی از علائم ناشی از این عارضه داشته باشیم. این علائم عبارتند از:

  • کاهش علاقه یا عدم تمایل به برقراری رابطه جنسی
  • کاهش خیال پردازی های جنسی
  • عدم تمایل برای شروع رابطه جنسی و عدم پذیرش رابطه جنسی همسر
  • کاهش یا عدم تحریک و برانیگی جنسی
  • عدم پاسخگویی به محرک های دیداری و شنیداری
  • فقدان یا کاهش احساسات در ناحیه تناسلی و غیر تناسلی در حین رابطه یا عشق بازی

درمان  بی میلی جنسی در خانم ها

درمان بیماری ها

همانطور که اشاره کردم، موثرترین راه درمان بی میلی جنسی در خانم ها، تشخیص دقیق علت این عارضه است. در مرحله بعد می توان درمان مناسب را انتخاب کرد. اگر بی میلی ناشی از کاهش سطح هورمون های جنسی باشد، می توان با استفاده از مکمل یا داروهای استروژن این مشکل را برطرف نمود. در مواردی که این اختلال ناشی از مشکلات غده تیروئید است نیز با مصرف داروهای مناسب می توان بی میلی جنسی  را برطرف کرد.

درمان مشکلات روحی

اما در برخی بیماران درمان این عارضه کمی دشوار است. زیرا بی میلی ناشی از مشکلات عصبی و روانی است. این مرحله، سخت ترین نوع درمان است.زیرا باید پزشک مصالح بتواند افسردگی، اضطراب، ترس و هر اختلال عصبی بیمار را شناسایی و درمان کند. از سوی دیگر، به دلیل عوارض جانبی برخی داروها باید حساسیت بیشتری در زمان تجویز به خرج دهد.

در برخی از بانوان نیز، عامل اصلی بی میلی، اختلالات جنسی همسر او است. در نتیجه، در این بیماران باید عارضه شریک عاطفی به خوبی درمان شود. در همین مرحله و به صورت همزمان، به منظور درمان بی میلی جنسی خانم تحت مشاوره و درمان متخصصین روانشناس یا روانپزشک قرار بگیرد. به عبارت ساده، اگر بخواهیم برای درمان بی میلی، یک درمان منفرد و مجزا نام ببریم، غیر ممکن است. همانطور که در ابتدا نیز بیان شد، درمان این عارضه به صورت ترکیبی است. یعنی هم از دارو و هم از مشاوره باید بهره گرفت. حال دیگر به خوبی می دانید بی میلی جنسی در اغلب بیماران ناشی از اختلالات روانی و باورهای اشتباه است. از این رو، برای اینکه در آینده کمتر شاهد چنین مشکلاتی باشیم باید مشکلات روانی و باورهای نادرست تربیتی به صورت اساسی و ریشه ای حل شوند.

drmitrabahmanpour

دکتر میترا بهمن پور

جزو نفرات برتر بورد کشور عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران عضو انجمن جراحان زیبایی آمریکا دارای چندین مقاله معتبر خارجی و ایرانی یکی از مولفین موسسه رهپویان شریف نویسنده و آموزش دهنده موسسه رهپویان شریف استادیار دانشگاه ارائه دهنده پنج کنگره ی زنان و زایمان کشور رتبه استاد برتر از نظر نمره ارزشیابی دانشجویان دارای مدرک جراحی های زیبایی و ترمیمی زنان از آکادمی آمریکایی جراحی زیبایی زنان American Academy of Aesthetic Gynecologic Surgery

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *