دکتر میترا بهمن پور / انواع بیماری مقاربتی / از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم ؟
۴ دقیقه
تشخیص بیماری های مقاربتی

از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم ؟

آنچه می خوانید...

بیماری های مقاربتی انواع متفاوتی دارند و برخی از آن ها با علائم و برخی دیگر بدون علامت هستند. در این مقاله می خواهیم راه های تشخیص ابتلا به بیماری های مقاربتی را مورد بررسی قرار دهیم و پاسخی جامع برای سوال چگونه بفهمم بیماری مقاربتی دارم؟ ارائه کنیم.

بیماری مقاربتی چیست؟

بیماری هایی که در پی برقراری روابط جنسی پر خطر به انسان منتقل می شوند، بیماری های مقاربتی یا STD نام دارند. مهم ترین نکته درباره این مشکلات، پیشگیری از ابتلا به آن هاست؛ چرا که در بسیاری از موارد، درمان بیماری های مقاربتی مشکل هستند و می توانند برای فرد مخاطرات بسیاری را به همراه داشته باشند.

عوامل ابتلا به بیماری مقاربتی

چرا غربالگری و تشخیص بیماری های مقاربتی مهم است؟

همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم، بسیاری از بیماری های مقاربتی در صورت بروز، علائم و نشانه های خاصی را با خود به همراه نخواهند داشت. در صورتی که چک آپ ها، آزمایش ها و معاینات دوره ای انجام شوند، می توان این نوع بیماری های بدون علامت را نیز تشخیص داد.

در غیر این صورت، ممکن است فردی سال ها به یک بیماری مقاربتی بدون نشانه مبتلا باشد و خودش نداند! با این حال، عدم وجود علامت بیماری، دلیلی برای عدم انتقال آن به شریک جنسی شما و یا به خطر افتادن سلامت عمومی و جنسی خودتان نیست.

به همین دلیل است که مراجعه به متخصص زنان برای بررسی های مداوم از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از عوارض پیشرفت بیماری های مقاربتی عبارتند از:

  • بالا رفتن احتمال نازایی
  • انتقال بیماری به شریک جنسی
  • انتقال بیماری به جنین (در صورت بارداری)
  • ابتلا به بیماری های پیشرفته تر مثل سرطان دهانه رحم

علائم اصلی بیماری های مقاربتی

بعضی از افراد در صورت آلوده شدن به عوامل زمینه ساز بیماری های مقاربتی، علائم مختلفی را از خود نشان می دهند. این علائم را باید جدی گرفت و آن ها را به عنوان زنگ خطری برای سلامتی فرد در نظر داشت. در ادامه مهم ترین نشانه های ابتلا به بیماری های مقاربتی را می خوانید:


ترشحات غیر عادی

در صورت مشاهده هر گونه ترشحات غیر عادی از آلت تناسلی خود باید متخصص را در جریان بگذارید. در بسیاری از موارد این ترشحات عادی هستند اما در برخی موارد هم می توانند نشانه ای از ابتلا به بیماری های مقاربتی مثل کلامیدیا، سوزاک و … باشد.


سوزش ادرار

ممکن است دلیل احساس سوزش در هنگام دفع ادرار، ابتلا به بیماری های مراقبتی نباشد و صرفا بروز عفونت های ناحیه تناسلی باعث ایجاد آن ها شده باشد. با این حال، در برخی موارد، در صورتی که فرد به بیماری های مقاربتی خاصی مبتلا شده باشد، ممکن است این مشکل خود را با سوزش ادرار نشان دهد.


 احساس درد هنگام برقراری رابطه جنسی

احساس درد و ناراحتی در هنگام برقراری رابطه جنسی می تواند به دلایل متفاوتی اتفاق بیفتد که یکی از آن ها تاثیر گذاری بیماری های مقاربتی است. البته مشکلات دیگری مانند واژینیسموس نیز می توانند دلیل بروز این احساس بد شوند. در صورتی که این مشکل برایتان پیش آمدهف حتما با پزشک خود مشورت کنید تا دلیل آن مورد بررسی قرار گیرد.


دردهای لگنی

دردهای ناگهانی ایجاد شده در ناحیه واژن و لگن نیز می توانند علامت وجود بیماری باشند. البته در صورت پیشرفت بیماری های مقاربتی چنین علامتی ایجاد می شود. اما به هر حال در صورت احساس درد در این نواحی به متخصص مراجعه کنید تا علت مورد بررسی قرار گیرد.


زخم و ضایعه

برخی از بیماری های مقاربتی مثل HPV می توانند باعث ایجاد ضایعات پوستی مثل زگیل شوند. به همین دلیل در صورت مشاهده هر گونه بر آمدگی، زخم یا فرو رفتگی در ناحیه تناسلی می بایست به پزشک مراجعه کنید تا قبل از پیشرفت بیماری درمان شوید.


آزمایش بیماری های مقاربتی

انجام آزمایش های مختلف برای تشخیص و در نتیجه درمان درست بیماری های مقاربتی الزامی است. در صورتی که عارضه ای جدید را تجربه می کنید، باید پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید تا با تجویز درست به درمان مشکلتان بپردازد.

بیماری های مقاربتی شایع در زنان

کیت تشخیص بیماری های مقاربتی

امروزه کیت های تشخیص سریعی روش کار آمده اند که استفاده از آن ها می تواند برای تشخیص سریع بیماری های مقاربتی از جمله ایدز (HIV) استفاده کرد. البته پیش از آن که از این کیت ها تهیه کنید، پیشنهاد می کنیم حتما برای معاینه به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

نکته پایانی

در این مقاله سعی کردیم پاسخ مناسبی برای سوال از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم؟ارائه کنیم. با جدی گرفتن علائمی که در این نوشته نام بردیم و مراجعه به پزشک متخصص در صورت تجربه هر یک از آن ها، خواهید توانست از بروز یا پیشرفت بیماری های مقاربتی جلوگیری کنید. چرا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

drmitrabahmanpour

دکتر میترا بهمن پور

جزو نفرات برتر بورد کشور عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران عضو انجمن جراحان زیبایی آمریکا دارای چندین مقاله معتبر خارجی و ایرانی یکی از مولفین موسسه رهپویان شریف نویسنده و آموزش دهنده موسسه رهپویان شریف استادیار دانشگاه ارائه دهنده پنج کنگره ی زنان و زایمان کشور رتبه استاد برتر از نظر نمره ارزشیابی دانشجویان دارای مدرک جراحی های زیبایی و ترمیمی زنان از آکادمی آمریکایی جراحی زیبایی زنان American Academy of Aesthetic Gynecologic Surgery

یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *